BABUNNUR KAMPINA KAYSERİ'DEN 100 TON SU

18.08.2014 11:51:09

Kış aylarında ağır bombardımandan kaçan Suriyeliler için ülke içerisinde kurulan Babunnur kampı için Kayseri'den 100 tonluk su deposu gönderildi.

Halep’e bağlı Babunnur çadır kentinde yaklaşık olarak 12 bin Suriyeli mağdur sığındı. Kayseri’den daha önce gelen İHH temsilcilerinin tespitleri sonucunda su deposu ihtiyacının belirlenmesinden sonra bu ihtiyacın giderilmesi için çalışmalar başlatılmıştı. Kısa süre içerisinde bu sıkıntının çözüme kavuşturulması adına 60 ve 40 ton olmak üzere iki ayrı su deposu Kayseri’den TIR’lara yüklenerek İHH Kilis ofisinde bulunan lojistik merkezine ulaştırıldı. İHH tarafından su depolarının biran önce kamp halkının hizmetine girmesi için çalışmaları hızlandırıp aynı gün içerisinde Kilis’in Öncüpınar Sınır Kapısı üzerinden Babunnur çadır kentine ulaştırdı.
Babunnur çadır kentinde kalan sığınmacılar su depolarını gördüklerinde temiz su içirecekleri için çok mutlu oldukları gözlenirken, su depolarının kurulumları kısa süre içerisinde sona ermesi için çalışmalar devam ettiği bildirildi.